Pelijärjestelmät

 

4v4

Jalkapallokoululaiset ja ihan nuorimpien ikäluokkien joukkueet pelaavat 4v4-pelejä, joissa ei ole pelipaikkoja vaan kaikki saavat singahdella minne sattuu. Kolmio on kuitenkin muoto, jonka pelaajat opettelevat tunnistamaan ja muodostamaan harjoitusten aikana erilaisissa leikeissä. Sitä ei kuitenkaan pelissä vaadita muuta kuin aloituspotkussa. Toinen variaatio on minimaaleihin pelattavat 3v3-pelit, joissa ei ole maalivahteja.

 

5v5

Edelliseen pelimuotoon lisätään yksi pelaaja. Tässä vaiheessa astuu kuvaan myös pelipaikat (puolustajat ja hyökkääjät). Tarkoituksenmukaista olisi kuitenkin kannustaa kaikkia pelaajia osallistumaan aktiivisesti peliin. Eli hyökkääjätkin puolustavat ja myös puolustajat hyökkäävät. Tässä vaiheessa pelipaikat ovat vielä viitteelliset eikä pelipaikkakohtaista ohjausta tarvita. Tärkeämpää on keskittyä herkkyyskausien mukaisten teemojen opettamiseen.

HUOM! Ikäluokissa, jotka pelaavat 5v5-pelimuodolla voidaan peluuttaa myös ilman pelipaikkoja.

8v8

 

11v11

Edelliseen pelimuotoon on lisätty kolme pelaajaa kahteen alimpaan linjaan. Samalla pelaajille aletaan etsiä omimpia pelipaikkoja. C-junioreissa pelaajille pyritään löytämään muutama pelipaikkavaihtoehto. B- ja A-junioreissa pelipaikkavaihtoehdot pyritään rajaamaan kahteen. Suomen poikamaajoukkueet ja piirijoukkueet käyttävät 4-4-2- ja 4-4-1-1-pelijärjestelmiä. Hoogeen pelaajien peluuttaminen samoilla pelijärjestelmillä helpottaa pelaajiemme pääsyä ja sopeutumista piiri- ja maajoukkueisiin.
HUOM! Toisena pelijärjestelmävariaationa 11v11-pelimuodossa on 4-4-1-1-pelijärjestelmä, jossa kaksi hyökkääjää pelaavat peräkkäin.