Haukilahden Pallo HooGee ry

Gäddviks Boll HooGee rf

 

Espoolaista jalkapalloa lasten
ja nuorten ehdoilla

Fotboll på barnens
och ungdomens villkor i Esbo

 

Haukilahden pallo – paremmin tunnettu nimellä HooGee – on vuonna 1980 perustettu jalkapalloseura, jonka tarkoituksena on tarjota erityisesti lapsille ja nuorille mahdollisuus hauskaan, terveelliseen ja kasvattavaan urheiluharrastukseen. HooGee ammentaa jäsenkuntansa lähinnä Westend-Haukilahti-Niittykumpu-Tontunmäki – alueelta. Kaikki tytöt ja pojat ovat sydämellisesti tervetulleita jalkapallon pariin seuraan, jossa jo harrastaa lähes 800 innokasta pelaajaa (2016). HooGee on ollut alusta asti vahvasti kaksikielinen, mutta nykyisin harjoituksissa ja peleissä kuulee suomen ja ruotsin lisäksi usein myös englantia.

 
HooGee on ensisijassa ns. kasvattajaseura ja toimintamme painottuukin nuorimpiin ikäluokkiin. Seuralla on lasten ja nuorten joukkueiden lisäksi kaksi naisten joukkuetta ja kaksi miesten joukkuetta (2016). Eli tarjontaa on kaikenikäisille. Vaikka HooGeen painopiste onkin urheilukasvatuksessa, niin myös kilpailuhenkisyys kuuluu toimintaamme. Monet HooGeen kasvatit ovat edenneet veikkausliigatasolle ja jopa maajoukkueeseen.

Jalkapalloilun voi aloittaa jo ennen kouluikää jalkapallokoulussa, jossa opetellaan jalkapallotaitojen lisäksi toimintaa ryhmässä ja omatoimisuutta varusteiden kanssa. Suurin osa pelaajista on aloittanut uransa juuri jalkapallokoulussa. Ensimmäinen "lukuvuosi" huipentuu syksyllä, jolloin "koululaisista" muodostetaan ikäryhmittäiset joukkueet.

11-vuotiaaksi asti harjoittelu ja pelit ovat leikinomaisia – tosin jokaisesta voitosta riemuitaan ja häviöitäkin saatetaan hetki murehtia. Leikin taustalla on kuitenkin ihan oikea tavoitteellinen harjoitussuunnitelma. Motivoituneimmille pelaajille on myös mahdollisuus lisäharjoitteluun taitokoulussa.

Kaverimaailmaan siirrytään 12-vuotiaina, jolloin pelikauden jälkeen syksyllä perustetaan yhteisjoukkue naapuri- ja yhteistyöseura Etelä-Espoon Pallon (EsPa) kanssa. Yhteisjoukkueen tarkoituksena on tarjota motivoituneimmille ja kehittyneimmille pelaajille omaa taitotasoa vastaava harjoitteluympäristö sekä mahdollisuus haastaviin otteluihin, vähentää drop out -ilmiötä ja antaa mahdollisuus kehittyä suunnitelmallisen, kokonaisvaltaisen, yksilöllisen ja tavoitteellisen harjoittelun ja valmennuksen avulla kohti omaa huippuaan. Kykykoulu tarjoaa valituille pelaajille mahdollisuuden kehittää itseään vieläkin taitavammaksi.

Seurallamme on viisi päätoimista työntekijää; toiminnanjohtaja, valmennuspäällikkö, nuorisovalmennuspäällikkö ja kaksi ammattivalmentajaa. Kesällä 2016 HooGee on tarjonnut kesätyötä yli 20 nuorelle erilaisissa valmennustehtävissä. Toiminta kuitenkin perustuu lähinnä vanhempien vapaaehtoiselle työlle. Vapaaehtoisille on tarjolla mahdollisuuksia toimia erilaisissa organisaation vastuutehtävissä, pelinohjaajina, tuomareina, valmentajina, joukkueen johtajina, joukkueen talouden hoitajina, huoltajina ja erittäin tärkeinä tukijoukkoina. Parasta lienee kuitenkin oman lapsen ja hänen joukkueensa pelien seuraaminen. Siinä kummasti irtaantuu arjen harmaudesta, kun pelin viime hetkeen asti jännitetään jokaista pelitapahtumaa.

HooGee on seurana myös osakkaana mm. Myntinsyrjän jalkapallohallin omistavassa sekä Kaitaan jalkapallonurmea hallinnoivassa Espoon Jalkapalloilun Tuki Oy:ssä.

Kuusivuotiaista ampiaisparven tavoin pallon ympärillä pörräävistä lapsista kehkeytyy vuosien mittaan taktisia kuvioita miettiviä pallotaitureita. Tule sinäkin mukaan pelaamaan tai seuraamaan kuinka lapsesta kehittyy toiset huomioon ottava vastuullinen nuori! HooGee tarjoaa näitä onnistumisen elämyksiä ja iloa, tasapuolisesti kaikille!