Taito-Kykykoulut

SINIVALKOINEN TIE

"Sinivalkoinen tie" käsite syntyi vuonna 2002, kun kirjoitettiin ensimmäinen versio Palloliiton Nuorisotoimintalinjasta. Sinivalkoinen tie kuvaa niitä toimia, joiden avulla Suomen Palloliitto, sen piirit ja seurat yhdessä tukevat huippujalkapalloon suuntautuvaa nuorta.

"Sinivalkoinen tie" kehittää jokaisen lapsen ja nuoren edellytyksiä edetä omalle huipulle. Harrastaja itse määrittää, onko hänen tavoitteensa - oma huippu - paikallisella, alueellisella, kansallisella vai kansainvälisellä tasolla. Suomen Palloliiton eri toiminnot antavat jokaiselle tilaisuuden tulla lajin pariin, luovat ja parantavat edellytyksiä jalkapallon harrastamiseen monimuotoisesti sekä tarjoavat mahdollisuuden kehittyä lajin huippuosaajaksi. Vain pelaajan oman valinnan ja pitkäjänteisen tuki- ja auttamisosaajien verkoston avulla kasvaa ja kehittyy kansainvälisiä huippupelaajia.

Taito- ja Kykykoulutoiminta kuuluu olennaisena osana "Sinivalkoiseen tiehen". HooGee haluaa tarjota pelaajilleen mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa omien raamien rajoissa tavoitteellisesti taitotasosta riippumatta.

Taito- ja Kykykoulut järjestetään yhteistyössä Etelä-Espoon Pallon, EsPan kanssa. Taito ja kykykoulujen toimintavuosi alkaa tammikuussa. Aina vuoden alussa tulee toimintaan mukaan uusi ikäluokka.
 

Temppukerho, Taitokoulu 1, Taikoulu 2, Kykykoulu 1, Kykykoulu 2
 

Aktiivisille HooGeen ja EsPan pelaajille lisäharjoitusmahdollisuudet joissa keskitytään herkkyykausien mukaisesti yksilön kehittämiseen. 

Temppukerho ja taitokoulut ovat avoimia mahdollisuuksia ylimääräiseen harjoitteluun kaikille F6 - E11 ikäluokkiin kuuluville pelaajille. Näillä harjoituksilla ei voi korvata joukkueen harjoituksia.

Kykykouluihin pelaajat valitaan ikäluokkien valmentajien ja valmennuspäälliköiden toimesta. Kykykoulut ovat "talenttipelaajille" kohdennettua lisäharjoittelua.

Sekä taitokoulut että kykykoulut osallistuvat talvikaudella Uudenmaan piirin järjestämiin pelitapahtumiin missä pelataan muiden alueen seurojen taito/kykykoulujoukkueita vastaan miniturnauksia.

HooGeen ja EsPan yhteisille taitokoululle ja kykykoululle on vuonna 2011 myönnetty Palloliiton virallinen status merkkinä siitä että toiminta on toteutettu laadukkaasti ja toiminnassa mukana olevat valmentajat asianmukaisesti koulutettuja.

Taitokoulun harjoituksissa edellytetään kykyä keskittyä omaan huolelliseen tekemiseen, valmentajien ohjeiden kuunteluun ja muiden taitokoululaisten huomioimiseen. Valmentajilla on oikeus ja velvollisuus evätä harjoituksia toistuvasti häiritseviltä pelaajilta osallistuminen taito/kykykoulun harjoituksiin.

Lisätietoja

Jani Suhola puh 0407792695

jani.suhola@hoogee.fi

Mauri Akkanen puh 0452734746

mauri.akkanen@hoogee.fi